Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@22:50:19 GMT

ادامه نابسامانی‌ها در بازار مرغ مشهد

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۶۰۹۶۹

ادامه نابسامانی‌ها در بازار مرغ مشهد

ایسنا/خراسان رضوی اگرچه امروز دیگر خبری از صف‌های طولانی مرغ نیست، اما قصه چند نرخی بودن قیمت مرغ و افزایش قیمت این کالای اساسی مغایر با قیمت مصوب قرارگاه مرغ و ستاد تنظیم بازار استان در سطح فروشگاه‌های عرضه کننده در مشهد حکایت از ادامه نابسامانی‌ها در زمینه فروش مرغ دارد.

هنوز مدت زمان زیادی از صف‌های طویل و طولانی خرید مرغ به همراه کارت ملی و مشکلات آن در ابتداء سال جاری در مشهد نگذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست در همان زمان بر اساس تصمیم‌گیری‌های صورت گرفته توسط ستاد تنظیم بازار خراسان رضوی بنا شد تا هر کیلو مرغ گرم با قیمت مصوب ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان در تمام واحدهای فروش عرضه شود. از طرفی در راستای اجرای این مصوبه برخورد شدیدی با متخلفین صورت گرفت اما در حال حاضر شاهد عرضه مرغ گرم در بازار مشهد با نوسانات قیمتی از ۲۴ هزار و ۹۰۰ تا ۲۷ هزار تومان  هستیم. در همین راستا برای بررسی میدانی وضعیت عرضه مرغ گرم در سطح شهر مشهد به واحدهای صنفی عرضه کننده مرغ سری زده‌ایم.

آنچه در ادامه می‌خوانید گزارش میدانی خبرنگاران ایسنا از فروشگاه‌های عرضه مرغ گرم در سطح مشهد است؛

قیمت هر کیلو مرغ ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان برای فروشنده تمام می‌شود

وارد یکی از فروشگاه‌ها عرضه مرغ گرم می‌شویم. از فروشنده ‌می‌پرسیم مرغ کیلویی چند است؟ با خونسردی می‌گوید: مرغ کیلویی ۲۶ هزار تومان است.

از او علت این گرانی و عدم فروش بر اساس قیمت مصوب را جویا می‌شویم. صاحب این فروشگاه با اعتراض به قیمت مرغ و وضعیت فروشندگان بیان می‌کند: دولت و جهاد کشاورزی به مرغداران یارانه نمی‌دهد. یا باید کرکره این مغازه را پایین بکشیم و تعطیل کنیم یا اینکه مرغ را با همین قیمت بالاتر از قیمت مصوب عرضه کنیم؛ چراکه قیمت هر کیلو مرغ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان برای من فروشنده تمام می‌شود و ما به‌ناچار بالاتر از قیمت مصوب مرغ را به فروش می‌رسانیم. باید علت این مشکل ریشه‌یابی شود.

کشتارگاه‌ها فاکتور برای فروش مرغ ارائه نمی‌دهند

این فروشنده خواستار مستقر شدن نیروهای نظارتی در کشتارگاه‌ها شد و ادامه می‌دهد: اگر یک واحد نظارتی در کشتارگاه‌ها وجود داشته باشد این مشکلات به‌وجود نمی‌آید. کشتارگاه‌ها فاکتور برای فروش مرغ ارائه نمی‌دهند. ما هر کیلو مرغ را۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان از کشتارگاه دریافت می‌کنیم.

به سراغ یکی دیگر از واحدهای عرضه کننده مرغ گرم می‌رویم. از او قیمت مرغ را جویا می‌شویم . فروشنده قیمت را ۲۶ هزار تومان اعلام می‌کند. به او می‌گویم که قیمت مصوب مرغ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است. با تندی جواب می‌دهد: ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت مصوب دولت است که به برخی فروشگاه‌ها با این قیمت می‌دهند و تعزیراتی است. اگر ناراحتی به همان فروشگاه‌ها با قیمت تعزیراتی مراجعه کن. مرغ من برند است و همه برای این نوع مرغ سر و دست می‌شکنند. بنابراین این طبیعی است که با این قیمت مرغ را عرضه کنم.

قیمت مصوب مرغ مربوط به مرغ شهرستان‌ها است!!

فروشنده دیگری که مرغ را با قیمت بالاتر از قیمت مصوب به فروش می‌رساند بیان می‌کند: این مرغ در مشهد تولید شده و به اصلاح مرغ مشهد است و به همین علت گران است. مرغ ارزانتر مربوط به شهرستان‌ها است.

به فروشگاه بزرگ دیگری وارد می‌شوم و از مسئول فروش قیمت مرغ را می‌پرسیم. فروشنده می‌گوید: قیمت مرغ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است. از او می‌پرسم هنوز تنها دو عدد مرغ با قیمت مصوب به هر شخصی تعلق می‌گیرد. او پاسخ می‌دهد: می‌توانید تعداد بیشتری مرغ خریداری کنید.

از او علت گران فروشی دیگر مغازه‌ها را جویا شدیم، توضیح می‌دهد: این مرغی که ما عرضه می‌کنیم تعزیراتی است و ما بیشتر از این قیمت نمی‌توانیم آن را به فروش برسانیم.

قیمت مرغ زنده درمرغداری ۱۹ هزار و ۱۰۰ تومان است

صاحب یکی از فروشگاه‌های بزرگ عرضه کننده مرغ در این خصوص بیان می‌کند: قیمت مرغ زنده ۱۹ هزار و ۱۰۰ تومان است، زمانی که به دست مصرف کننده می‌رسد ۲۵ هزار و ۹۰۰ تا ۲۶ هزار تومان تمام ‌می‌شود.

فروش مرغ با قیمت مصوب موجب ضرر فروشندگان مرغ شده است

وی با بیان اینکه «ما با فروش مرغ با این قیمت مصوب در واقع در حال ضرر هستیم»، می‌گوید: اگر با این قیمت مرغ را به فروش نرسانیم، جریمه خواهیم شد.

در همین رابطه  امیر دلداری، مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد به تازگی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص بازرسی‌های انجام شده در زمینه عرضه مرغ گرم و گرانفروشی مرغ در مشهد، اظهار کرد: از ابتداء تیرماه تا امروز با بازرسی‌های صورت گرفته ۸۵ فقره پرونده تخلف در سطح واحدهای صنفی عرضه‌کننده مرغ گرم تنظیم و به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است.

مسدودسازی کد کشتار ۷ تامین کننده مرغ گرم در سطح عمده فروشی در مشهد

وی از مسدودسازی کد کشتار ۷ تامین کننده مرغ گرم در سطح عمده فروشی در مشهد خبر داد و گفت: از ابتداء تیر ماه تا امروز به دلیل اینکه تامین‌کنندگان مرغ گرم در سطح عمده فروشی قیمت مصوب را رعایت نکرده‌اند کد کشتار آنها از طریق نامه اتاق اصناف و دامپزشکی مسدود شده است.

همچنین محمد مهدی یعقوب‌زاده، مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص عرضه مرغ گرم در استان و نظارت‌هایی که بر کشتارگارها انجام می‌شود، به ایسنا می‌گوید: نظارت بر کشتکارگاه‌ها به صورت شبانه انجام می‌شود و نیروهای سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی و دامپزشکی استان هر شب در کشتارگاه‌ها مستقر هستند.

عرضه روزانه ۵۵۰ تن گوشت مرغ گرم در خراسان رضوی 

وی در خصوص آمار کشتار روزانه مرغ گرم در کشتارگاه‌ها می‌گوید: طبق آخرین آمار روزانه بین ۲۸۰ الی ۳۲۰ هزار قطعه مرغ در کشتارگاه‌های استان کشتار می‌شود و بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ تن در روز گوشت مرغ وارد بازار می‌شود.

مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درمورد  اینکه چرا مرغ زنده بالاتر از قیمت مصوب خریداری می‌شود، خاطر نشان می‌کند:  هفته گذشته تا حدودی قیمت مرغ زنده افزایش پیدا کرد ولی این مشکل رفع شد و قیمت مرغ زنده پایین آمد. اگرچه نوساناتی در این قیمت‌ها دیده می‌شود ولی در نهایت قیمت ثابت می‌شود.

 وجود واسطه‌ها موجب افزایش قیمت مرغ شده است

وی با اشاره به وجود واسطه‌ها از درب کشتارگاه تا واحدهای خرد عرضه کننده مرغ گرم گفت: از کشتارگاه تا مغازه عده‌ای هستند که به صورت واسطه عمل می‌کنند. این افراد قطعه‌کاری می‌کنند و با قیمت بالاتر مرغ را به فروش می‌رسانند.

این در حالی است که مرتضی اشرفی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی در نشست  اخیر تنظیم بازار استان اظهار کرده بود: با افرادی که نسبت به تغییر قیمت مصوب مرغ زنده یا جوجه یکروزه یا گوشت مرغ کشتار روز یا منجمد اقدام می‌کنند، بدون اغماض برخورد خواهد شد.

اشرفی گفته بود: دولت برای بیشتر مصارف مرغداران یارانه داده و هزینه های زیادی پرداخت کرده است و آنان ملزم به رعایت قیمت مصوب هستند، بی انصافی است که قیمت مرغ زنده یا گوشت مرغ توسط مرغداران افزایش یابد به این بهانه که مرغداران استان دیگری قیمت آن را تغییر داده‌اند.

وی بیان کرده بود: همواره لازم است آرامش بازار حفظ شود تا آثار سوء ایجاد تنش و ناآرامی در بازار بر مردم تاثیر نگذارد و دستگاه‌های اجرایی دخیل از جمله جهاد کشاورزی و صمت موظفند نسبت به پیش بینی و ارائه راهکارهای لازم برای تامین نیاز بازار پیگیری‌های لازم را از سطح ملی و به صورت مستمر داشته باشند.

با وجود این نظارت‌ها سوال اینجاست اگرچه فروش مرغ گرم باید بر اساس قیمت مصوب صورت گیرد، اما چرا قیمت مرغ در بازار همچنان چند نرخی بوده و نقش دستگاه‌های متولی در سامان دادن به وضعیت بازار مرغ چیست؟

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی افزایش قیمت مرغ کالای اساسی بالاتر از قیمت مصوب ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان عرضه مرغ گرم کشتارگاه ها عرضه کننده مرغ مرغ گرم در سطح کننده مرغ گرم قیمت مرغ زنده قیمت مصوب مرغ جهاد کشاورزی قیمت مصوب خراسان رضوی قیمت مرغ فروشگاه ها هزار تومان گوشت مرغ فروش مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۰۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد

اکبر یاوری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به افزایش دما و رسیدن محصول به انبوه، قیمت میوه های نوبرانه طی یک ماه اخیر ۶۰ درصد کاهش یافته است.

او قیمت هرکیلو گوجه سبز را ۱۰۰ تا ۳۵۰ هزارتومان، توت فرنگی ۷۰ تا ۱۲۰ هزارتومان، ملون ۸ تا ۱۲ هزارتومان، جانا ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان، طالبی ۱۰ تا ۱۴ هزارتومان و چغاله بادام ۸۰ تا ۱۵۰ را هزارتومان اعلام کرد و افزود: برمبنای فاکتور رسمی حداکثر با احتساب ۳۵ درصد سود در خرده فروشی ها باید عرضه شود.

یاوری ادامه داد: قیمت گوجه سبز در ابتدای فصل یک‌میلیون تومان بود که با افزایش عرضه روند کاهشی به خود گرفته است و پیش بینی می شود که با افزایش عرضه تا پایان اردیبهشت، بازار به ثبات برسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان از توزیع روزانه ۱۵۰ تن گوجه سبز، ۲۰۰تن توت فرنگی، ۳۰۰ تن طالبی و جانا و ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن هندوانه در میدان مرکزی خبر داد.

او گفت: قیمت صیفی جات نظیر هندوانه، ملون و جانا توجیه اقتصادی برای کشاورز ندارد چراکه کمتر از ۱۰ هزارتومان از تولیدکننده خریداری می شود که جوابگوی هزینه های تولید نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • فروش ۳ تن طلا در ۲۲ حراج/امروز چقدر شمش فروش رفت؟+قیمت
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • تامین گوشت گرم در استان یزد
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • نابسامانی در ثبت نام اینترنتی تایر و کمبود تایر سواری رینگ ۱۳ و ۱۴