Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@21:10:22 GMT

قیمت مصوب چه‌قدر صف‌های مرغ را در مشهد کوتاه‌تر کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۴۲۱۵

قیمت مصوب چه‌قدر صف‌های مرغ را در مشهد کوتاه‌تر کرد؟

ایسنا/خراسان رضوی طی ماه‌های اخیر نابسامانی‌ها در تولید و توزیع مرغ مشکلات فراوانی را برای مصرف کننده‌ رقم زده است. چالش‌های مربوط به تامین نهاده‌های دامی و عدم مدیریت مطلوب آن تولید را در استان متاثر کرد و موجب افزایش قیمت و توزیع قطره‌چکانی این کالای اساسی مورد نیاز مردم و ایجاد صف‌های طولانی برای دریافت مرغ با قیمت مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود در بهمن و اسفند ماه سال ۹۹ نهادهای متولی تولید از میزان جوجه‌ریزی مناسب و نهادهای متولی توزیع از  تلاش برای توزیع مناسب در استان خبر می‌دادند، اما همچنان صف‌های مردم برای دریافت مرغ پابرجا بود.

با آغاز سال جدید بر اساس تصمیم‌گیری‌های صورت گرفته توسط ستاد  تنظیم بازار استان برای بهبود وضعیت مرغ توزیع این کالای اساسی از  طریق کارت ملی و یا کارت شناسایی اتباع شروع و در ادامه  بنا شد تا مرغ با قیمت مصوب ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومانی در همه واحدهای فروش عرضه شود.

اما آیا این اقدامات و تصمیمات صف‌های چندین متری مرغ را کوتاه کرد؟ برای پاسخ به این پرسش سری به مراکز توزیع کننده مرغ در سطح شهر مشهد زدیم.

برای بررسی وضعیت جدید بازار مرغ به یکی از ۵۳۰ واحد صنفی توزیع کننده مرغ در مشهد مراجعه میکنم. از دور  صف مرغ نمایان است. وارد صف می‌شویم. سرعت تحویل مرغ نسبت به قبل بیشتر شده و نسبت به گذشته صف حجم کمتری پیدا کرده است. یکی از آقایان که مرغ را خریداری کرده است در پاسخ به وضعیت فروش مرغ عنوان می‌کند: به هر کد ملی دو مرغ گرم تعلق می‌گیرد. وزن این مرغ‌ها ثابت نیست و گاهی یک مرغ  بزرگ و  یک مرغ کوچک به هر فردی تعلق می‌گیرد.

هر فرد تا یک ماه دیگر نمی‌تواند مرغ تهیه کند

خانمی به سرعت وارد بحث می‌شود و بیان می‌کند: اولین بار است که به صف مرغ مراجعه می‌کنم. به هر کد ملی دو مرغ گرم تعلق می‌گیرد اما گفته می‌شود که هر فرد تا یک ماه دیگر نمی‌تواند مرغ تهیه کند. تهیه مرغ با این شرایط برای من سخت است زیرا ماه رمضان نزدیک است.

یکی دیگر از آقایان می‌گوید: با اینکه هر کیلو مرغ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان شده است و من برای دو مرغی که خریده ام ۸۶ هزار تومان  پرداخت کرده‌ام اما بازهم مرغ را باید در صف بخریم.

وی ادامه می‌دهد: به نظر من صف‌ها کاهش پیدا نکرده، بنده از ساعت ۷  صبح به میدان استقلال مراجعه کرده و در صف بوده‌ام و تازه این صف کمی خلوت‌تر شده است.

یکی از خانم‌ها که در صف ایستاده، بیان می‌کند: همین مرغ نیز از ما گرفته شده است. مرغ کالایی بود که در گذشته کسی به آن رغبت آنچنانی نشان نمی‌داد، اما وقتی  قیمت گوشت قرمز طوری بالاست که برای خانواده‌های پرجمعیت امکان مصرف روزانه یا  هفتگی آن وجود ندارد باید در صف مرغ بایستیم.

صف مرغ در مشهد پس از اعلام نرخ مصوب 24 هزار و 500 تومانی

این نوع فروش مرغ ظلم به مردم است

خانم دیگری می‌گوید:  این دو مرغ برای ۸ نفر و جوابگوی نیاز دو هفته یک خانوار  است. این نوع فروش مرغ گرم ظلم به مردم است. مرغ خوراک طبقه متوسط و رو به پایین جامعه است. کسانی که پول دارند گوشت قرمز گوسفند و یا شتر  تهیه می‌کنند.

در  طول مدتی که در حال بررسی بازار مرغ هستیم به چند مرکز توزیع مرغ مراجعه می‌کنیم. با فروشنده این واحد صنفی که صحبت می‌کنیم. عنوان می‌کند: امروز برای آن‌ها بار مرغ ارسال نشده است و  این مساله زمان مشخصی ندارد.

مسئولین خودشان به این صف‌ها بیایند، شاید شرایط ما را درک کنند

یک از آقایان خاطر نشان می‌کند: از ۷ صبح به این واحد صنفی مراجعه کردم و صف به شدت شلوغ بود. گوشت مرغ یک روز کیلویی ۷ هزار تومان بود، اما الان باید کیلویی ۲۵ هزار تومان خریداری شود. صدای ما را به مسئولان برسانید. مسئولین خودشان باید به این صف‌ها مراجعه کنند، شاید شرایط ما را درک کنند.

در این میان یکی دیگر از آقایان که به شدت معترض است  فریاد می‌زند: همین لحظه که ما در  صف  منتظر تهیه گوشت مرغ هستیم، مامور اداره راهنمایی و رانندگی در حال جریمه کردن ماشین‌ها است و بهای تهیه مرغ برای ما سه برابر است. من در ۱۷ شهریور  زندگی میکنم و برای مرغ مجبور شده‌ام تا به  اینجا مراجعه کنم. ۳۰ درصد مرغ دست مردم است و ۷۰ درصد دست دلال مرغ است.

وضعیت صف‌ها نسبت به قبل بهتر شده است

مرد جوانی که مرغ گرم خریداری کرده است، بیان می‌کند: مرغ آزاد کیلویی ۳۰ هزار تومان است. از زمانی که در  صف برای خرید مرغ منتظر می‌مانیم نسبت به قبل وضعیت بسیار بهتر شده است. اما امیدواریم توزیع مرغ به حالت عادی خود برگردد.

به سراغ یکی از فروشندگان می‌روم و از او در مورد وضعیت فروش مرغ می‌پرسم. می‌گوید: نه مرغ گرم داریم و نه مرغ منجمد. چند روز  قبل مرغ قطعه‌بندی می‌فروختیم اما اکنون فروش آن ممنوع شده است و مردم باید به دو واحد صنفی موجود در این منطقه مراجعه کرده و  با کارت ملی مرغ را خریداری کنند.

صف مرغ در مشهد پس از اعلام نرخ مصوب 24 هزار و 500 تومانی

فروش مرغ بدون آنتی بیوتیک کلا ممنوع شده است

یکی دیگر از فروشندگان به این مساله اشاره می‌کند که از  زمانی که وضعیت بازار مرغ فروش مرغ بدون آنتی بیوتیک کلا ممنوع شده است. مرغ آزاد  قطعه‌بندی شده کیلویی ۳۷ هزار تومان است و مرغ با قیمت مصوب ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان شده است. بار مرغی که در ایام عید به ما تعلیق گرفت نصف شده بود. بعد آن هم پخش مرغ به صورت قطعه‌بندی ممنوع شده است .

اخیرا علی غفوری مقدم، معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفت‌و‎گو  با ایسنا در خصوص وضعیت توزیع مرغ گرم در مشهد  اظهار کرد: در ارتباط با مرغ تنظیم بازار اخیرا تصمیمات جدیدی گرفته شد و  قرارگاهی تحت عنوان قرارگاه ساماندهی توزیع مرغ گرم در سطح کشور و سپس در  سطح استان با عنوان کمیته قرارگاه ساماندهی توزیع مرغ نیز تشکیل شده است. این کمیته با مسئولیت سازمان جهاد کشاورزی استان به دبیری رئیس سازمان جهاد کشاورزی و ریاست معاون امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تشکیل جلسه داد.

وی افزود: در این جسله تصمیمات مختلفی در زمینه فرآیند تهیه و توزیع مرغ گرفته شده است. از ۱۴ فروردین سال جاری قیمت جدید مصوب مرغ اعمال شده است. با توجه به تعطیلات مربوط به ۱۳ فروردین در روز شنبه توزیع مرغ گرم در مشهد کم بود، اما از ۱۵ فروردین خوشبختانه فرآیند تامین مرغ سرعت خوبی داشته و این روند افزایش پیدا کرده است.

معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: در روز یکشنبه ۲۶۸ تن مرغ گرم در مشهد توزیع شده و در حال حاضر نیز ۴۵۰ تن مرغ توزیع شده و این روند بسیار خوب بوده است. اگر این روند در آینده ادامه پیدا کند وضعیت بهتر خواهد بود.

 ۵۳۰ واحد صنفی در شبکه توزیع مرغ در مشهد فعالیت می‌کنند

وی با اشاره به نزدیکی ماه مبارک رمضان بیان کرد: به دلیل اینکه ماه مبارک رمضان در پیش است، تقاضای مرغ همچنان بالا است، اما در مجموع برای کاهش صف‌ها و افزایش سرعت توزیع مرغ  شبکه توزیع گسترش پیدا کرده است. در حال حاضر در مشهد تعداد واحدهای صنفی توزیع کننده مرغ از  ۳۰۰ واحد به ۵۳۰ واحد رسیده است. با ادامه این روند شهروندان نیاز به مراجعه به سایر واحدهای صنفی در سطح  شهر را نداشته و می‌توانند مرغ را از محل سکونت خود تهیه کنند.

غفوری مقدم بیان کرد: در حال حاضر صف‌ها نسبت به هفته گذشته روند کاهشی داشته و امیدواریم شاهد کاهش این صف‌ها باشیم. خوشبختانه محدودیتی در زمینه توزیع مرغ وجود ندارد و با این روند تا اواسط هفته آینده وضعیت بهتر شده و آرامش به بازار برمی‌گردد.

اگرچه تلاش‌های زیادی در زمینه بهبود وضعیت بازار مرغ صورت گرفته است اما با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان  برای بازگشت وضعیت بازار به حالت عادی نیاز به برنامه‌ریزی‌های جدی‌تر است، همچنین با توجه به قرار گرفتن مشهد در شرایط قرمز کرونایی قطع کامل صف‌های مرغ و عدم تجمع مردم بیش از گذشته ضرورت دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صف مرغ قیمت مرغ توزیع مرغ ممنوع شده خراسان رضوی مرغ در مشهد هزار تومان توزیع مرغ قیمت مصوب واحد صنفی بازار مرغ فروش مرغ مرغ گرم صف مرغ دو مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۴۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند

گروه اقتصاد و درآمد: در لایحه بودجه 1403، 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب اختصاص یافته است.

 

به گزارش جماران، مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اختصاص 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب، در گزارشی نوشت: در این خصوص، مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمکهای مالی بین احزاب است، توزیع یارانه بین احزاب سیاسی توسط وزارت کشور، بدون تعیین ضابطه و چارچوب از سوی قانونگذار، مغایر اصل 85 قانون اساسی است. بنابراین ضروری است ضوابط و مقرراتی برای توزیع عادلانه این یارانه در قانون توسط مجلس شورای اسلامی تنظیم و تصویب شود؛ در غیر این صورت، دادن اختیار به وزارت کشور در این زمینه بدون ضابطه محل اشکال است.

 

بند 8 ماده 11 قانون احزاب نیز رافع ایراد نیست و تاکنون قانونگذار ضوابط و مقرراتی در این خصوص تصویب نکرده است.

 

یکی از راهبردهای معمول برای تقویت و توانمندسازی احزاب و تشکل های سیاسی معاضدت حقوقی و حمایت مالی دولت از احزاب سیاسی است. براساس بند ز ماده 105 قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت موظف است برنامه ریزی های لازم جهت توسعه سیاسی را به گونه ای طراحی کند که تا پایان اجرای قانون برنامه ششم، احزاب و تشکلهای سیاسی مطابق ضوابط قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی، مورد حمایت قرار گیرند.

 

یکی از راههای حمایت از احزاب سیاسی، اختصاص کمک ها و یارانه های دولتی برای آنهاست تا به کمک آن بتوانند سازمان اداری خود را تجهیز و مقداری از هزینه های تبلیغات انتخاباتی خود را تأمین کنند. اما درخصوص تخصیص یارانه به احزاب به منظور حمایت از آنها چند نکته قابل توجه است: اول؛ اعتبار اختصاص یافته به این منظور به قدری اندک و ناچیز است که کمک مؤثری به وضع مالی احزاب سیاسی نخواهد کرد، دوم اینکه صرف پیش بینی کمک مالی به احزاب در بودجه سالیانه، موجب تقویت و توانمندی احزاب و تشکلهای سیاسی نخواهد شد، بلکه مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمک های مالی بین احزاب است.

 

مرکز پژوهش های مجلس تاکید دارد: ضروری است که قانون انتخابات در راستای تقویت نقش احزاب اصلاح شود. با توجه به اینکه سال جاری، به نوعی سال پایان برنامه ششم توسعه و آغاز برنامه هفتم است، شایسته است که وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب طی برنامه ششم توسعه و میزان دستیابی به توانمندسازی احزاب و نتایج کمک های مالی داده شده، به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارائه کند.

         

دیگر خبرها

  • بررسی کمبود شیرخشک در داروخانه ها
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • پخش و توزیع ۱۱۰ تن آسفالت درمنطقه۲ اراک
  • توزیع روزانه ۴ تن گوشت قرمز در بازار روزهای کرج
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • تامین گوشت گرم در استان یزد
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟