Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه مرغداران تخم‌گذار خراسان‌رضوی گفت: یکی از مسائلی که سبب افزایش قیمت تخم مرغ شده این که قیمت جوجه بالا رفته است. ۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۵ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حوزه تولید امروز یکی از بخش‌های مهمی است که به سختی فعالیت خود را ادامه می‌دهد و در واقع تنها بخش مولد اقتصاد است که می‌تواند به خودکفایی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند در مورد همه بخش‌های تولید مشکلاتی وجود دارد اما تولید در رسته کشاورزی امروز دارای مشکلات ویژه‌ای است که نبود بازار فروش و گران بودن  قیمت تمام شده کالا از جمله آنها است.

چندی پیش در مورد مرغ و تخم مرغ برخی از التهابات در بازار مصرف به وجود آمد اما در این میان به صحبت‌های تولیدکنندگان کمتر پرداخته شد خبرنگار خبرگزاری تسنیم در مشهد گفت‌وگویی با محمد منتظمی، رئیس اتحادیه مرغداران تخم‌گذار خراسان‌رضوی داشته که مشروح آن در زیر آمده است.

تسنیم: شما اعتراضاتی نسبت به انحصاری‌بودن واردات مواد اولیه تولید تخم مرغ داشته‌اید ماجرای این مسئله چه بود؟

منتظمی: ماجرا از این قرار بوده که یکی از دستاوردهای خوب دولت یازدهم این بود که انحصار دان را از دست رانت‌سازان و رانت‌خواران و کسانی که به نوعی وابستگی به بدنه دولت داشتند خارج کرد.

خط مشی دولت در این زمینه همین بود و ما توانستیم نرخ نهاده‌ها را ثابت نگاه داریم اما بعد از آن در سال 96 و 97 همین واسطه‌ها و دلال‌ها مجددا وارد بازار شدند و ارز را به نرخ مبادله‌ای از دولت تحویل گرفتند و وقتی که وارد کردند با تغییر نرخ ارز به جای اینکه با نرخ 3800 تومان در اختیار مرغدار قرار دهند با دلار بیش از  4200 تومان عرضه کردند یعنی ناخواسته یک بار مالی مضاعف را به مرغدار وارد کردند.

همچنین با مشکلاتی که در حوزه حمل و نقل به وجود آمد مسئله بالا رفتن بهای دان تشدید شد مشکلات و نگرانی‌های دیگری هم در پی این مسائل به وجود آمد که سبب بالاتر رفتن دغدغه‌های بخش زیادی از مرغداران شد. البته ما توانستیم با کمک استانداری به سختی دان مورد نیاز مرغداران را سر و سامان دهیم اما نزدیک بود که مشکل دیگری در خراسان رضوی به وجود آید.

در واقع باید این را در نظر داشت که دان باید در اختیار اتحادیه‌های مرغداری قرار گیرد و ارز دولتی نیز باید در اختیار تشکل‌ها قرار گیرد نه افرادی ویژه که بتوانند از آن سوءاستفاده کنند.

تسنیم: در مشکلاتی که اخیرا در مورد قیمت تخم‌مرغ به‌وجود آمد همه انگشت‌ها به سمت تولیدکنندگان نشانه رفت که چرا قیمت‌ها را افزایش داده‌اند. در مقام یک تولیدکننده مشکلات و مسائلی که سبب افزایش این نرخ شده بود را توضیح دهید.

منتظمی: متأسفانه بخش دولتی برخی مسائل را که بارها تاکید شده، مورد توجه قرار نداده‌اند چرا که سال‌ها است از واگذاری امور به نهادهای مدنی صحبت می‌‌شود و دولتی‌ها سال‌ها است که می‌گویند این کار را انجام داده‌اند اما در عمل مکانیسم‌های لازم در اختیار تشکل‌ها‌ نبوده و این مهم‌ترین مشکل ما در صنعت طیور استان است.

ما بیش از نیاز داخل استان ظرفیت تولید داریم و هم اکنون نیز با انباشت تولیدات مواجه هستیم که در صورت واگذاری این امور به تشکل‌ها بسیاری از مشکلات رفع می‌شود. سابق بر این با وجود اینکه تمام استان‌های کشور نمی‌توانستند صادرات داشته باشند و طیور آنها مبتلا به آنفلوانزا شده بودند صادرات از خراسان رضوی به علت پاک بودن تولیدات این استان انجام می‌شد اما اگر بخواهیم به تولید پایدار برسیم لازم است که هم اکنون که با انباشت تولید مواجه هستیم، صادرات را انجام دهیم.

بخش بعدی که ما دل نگران و ناراحت آن هستیم این است که «مرغ آخر تخم» باید از چرخه تولید خارج شود؛ مرغی که با سن بیش از 90 هفته بخواهد در واحدهای تولیدی فعالیتش ادامه پیدا کند هم برای خود مرغ تخم‌گذار مشکل ایجاد می‌کند و هم برای مرغدار و هم برای مردم؛ ما باید بتوانیم قیمت متعادلی را ایجاد و عرضه و تقاضا را تنظیم کنیم؛ همچنین قیمت تخم‌مرغ هم براساس هزینه‌هایی که بر تولید تحمیل می‌شود مشخص شود؛ البته برخی از مسئولان این موضوع را نمی‌پذیرند و هم اکنون وضعیت به گونه‌ای است که دان گران و تخم مرغ ارزان است و اجازه صادرات تخم‌مرغ نیز داده نشده است.

تسنیم: هم اکنون چند واحد مرغداری فعال در خراسان‌رضوی وجود دارد؟

منتظمی: ما 240 واحد تخم‌گذار فعال داریم که خوشبختانه با حضور استاندار طرح‌های نیمه تمام به اتمام رسید. هم اکنون برنامه‌ریزی در خراسان رضوی به نحوی صورت گرفته که تا 10 سال آینده نیاز به توسعه و تقویت تولید نداریم و ظرفیت‌ها به گونه‌ای است که می‌تواند نیازهای استان را برطرف کند.

 تسنیم: علت بالا بودن قیمت تخم مرغ نسبت به گذشته چیست؟

منتظمی: هزینه تولید بالا است چرا که ما در زمینه نهاده‌های دامی و مواد اولیه، وابسته به خارج هستیم و 70 درصد هزینه‌های تولید هم به همین سرفصل مربوط می‌شود اگر مرغداران گله‌مند هستند نباید به حساب طمع‌کاری مرغ‌دار و تولیدکننده گذاشته شود باید این را در نظر داشت که دان گران به دست مرغدار می‌رسد و هزینه بالا است. باید سیاستی به اجرا درآید که سرمایه‌ای که مرغدار به کار برده به همراه فعالیتی که دارد سود حداقل 10 درصدی به همراه داشته باشد. نرخ نهاده‌های دامی و ارز دولتی باید به نحوی در اختیار تشکل‌ها قرار گیرد که بتوانند دان مورد نیاز خود را تأمین کرده و قیمت‌ها را تنظیم کنند.

تسنیم: به استفاده از مرغ بالای 90 هفته اشاره کردید علت این امر در چیست؟ آیا قیمت جوجه بالاتر از حدی است که شما انتظار داشتید؟

منتظمی: اگر کسی بخواهد جوجه‌ریزی انجام دهد، باید افق روشنی در برنامه کاری خود ببیند؛ اگر قرار باشد دان را بیش از نرخ دولتی بخریم و تخم مرغ را کمتر از نرخ دولتی بفروشیم فعالیت از توجیه اقتصادی خارج می‌شود. ما جوجه‌ریزی کم نداریم و جوجه‌ریزی به حد لازم انجام می‌شود.

هم اکنون جوجه دانه‌ای 6000 تومان بوده و گران است و آنالیز قیمتی که ما به مسئولان دادیم نشان از این داشت که یکی از مؤلفه‌های افزایش قیمت تخم‌مرغ همین بالا بودن قیمت جوجه است.

تسنیم: ظرفیت تولید تخم مرغ در خراسان رضوی به چه صورت است؟

منتظمی: هیچ مشکلی در داخل استان وجود نداشته و ما جزو نادر استان‌هایی در کشور هستیم که از تولید پایدار برخورداریم.

تسنیم: با توجه به اینکه دچار انباشت محصول هستید بازگشت سرمایه قاعدتا ندارید. پس مرغدار چگونه دوباره وارد چرخه تولید می‌شود؟

منتظمی: تخم‌مرغ کالایی آسیب پذیر بوده و بیشتر از دو ماه نمی‌توان آن را نگهداری کرد و ما محبوریم دوباره تولید داشته باشیم. باید بتوان ساز و کاری را در نظر گرفت که صادرات را برای تولید مازاد در نظر گرقته شود.

ما در راستای اجرای اهداف و برنامه‌های دولت برای تولید زیرساخت ایجاد کرده‌ایم و تولید را به انبوه رساندیم اما همکاری شود که ما بتوانیم صادرات را انجام دهیم؛ البته باید این را در نظر داشت که تداوم صادرات منوط به این می‌شود که نهاده‌های دامی را تأمین و در اختیار مرغدار قرار دهیم اگر این اتفاق رخ دهد فعالیت این دسته می‌تواند ادامه داشته باشد.

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۷۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران

محمد مهدی عباس زاده معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه ۱۲ درصد گوشت مرغ موردنیاز کشور در این استان تولید می‌شود، گفت: با توسعه زنجیره مرغ در مازندران، توان صادراتی این زنجیره در استان افزایش خواهد یافت.

او  افزود:استان مازندران قطب تولید طیور کشور به شمار می‌رود و در همه عرصه‌های کشاورزی به عنوان نگین کشاورزی کشور مطرح است، تصریح کرد: زنجیره تولید مرغ یکی از زنجیره‌های مهم در استان مازندران به شمار می‌رود که قابلیت توسعه دارد.

عباس زاده  با اشاره به اینکه زنجیره تامین گوشت مرغ روند رو به رشدی را سپری می‌کند، کفت: مازندران از ظرفیت‌های بالقوه‌ای در حوزه تولید گوشت سفید برخوردار است به صورتی که بیش از ۵۰ درصد ظرفیت جوجه کشی کشور در مازندران واقع شده و بیش از ۲۷ درصد جوجه یک روزه کشور در استان مازندران تولید می‌شود.

او  با تاکید بر اینکه حدود ۱۲ درصد گوشت مرغ کشور در مازندران تولید می‌شود و این استان در تامین بخشی از نیاز مرغ پایتخت و استان‌های همجوار مشارکت دارد، گفت: در سالجاری با برنامه ریزی‌های صورت گرفته در جهت افزایش جوجه ریزی در کشور، ظرفیت تولید مرغ در این استان افزایش یافته است و به سمت صادرات گام برداشته شده است.

عباس زاده ابراز امیدواری کرد قابلیت صادرات و گسترش ارسال تولیدات به خارج از کشور در سال‌های آینده با حمایت‌های بیشتر روند پرشتاب تری را بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • ۱۰میلیون قطعه جوجه‌ریزی در لرستان/ صادرات مرغ افزایش می‌یابد
  • تاکید رئیس جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود